Monday, July 14, 2014

Preloved and new : Shawl kate premium from anggun zara

0 comments

Assalamualaikum,

Saya nak let go two of my kate premium shawls from brand Anggun Zara.
Reason: salah colour dengan theme raya
Yang salmon pink tak pernah pakai lagi. Brand new with tag.
Yang hijau granny smith baru pakai sekali.
Harga let go lower.
Interested boleh email nurdaliladiana@gmail.com

Thanks




Thursday, April 17, 2014

Preloved Poplook Blouse

0 comments
Assalamualaikum,

I have two of my Poplook blouse to let go. Reason: Most of them a bit baggy on me and impulse purchase. I guarantee that all of them are like brand new as I hand wash all my clothes and take care of them properly.

Postage is free and price & measurement (in centimeters) indicated at individual picture.

Interested please email : nurdaliladiana@gmail.com or if anyone is on my FB/IG/whatsapp contact, u can reach me through any medium ;)


1. Angie Peplum Blouse

Worn Once Only
Size M - Bust 44, Shoulder 35, Armhole 22, Length of Sleeves 54, Waist 37
Harga Beli: RM59
Harga Let Go: RM39


2. Braylee Blouse



NEVER WORN
Size S - Bust 45, Shoulder 35, Armhole 22, Length of Sleeves 59, Hips 54
Harga Beli: RM79
Harga Let Go: RM59


3. Tanisha Blouse

Worn Once
Size S - Bust 42, Shoulder 35, Armhole 20, Length of Sleeves 55, Hips 47
Harga Beli: RM64
Harga Let Go: RM40

4. Stephanie Blouse


Worn Twice
Size M - Bust 43, Shoulder 38, Armhole 19, Waist 34
Fit UK Size 8-10
Harga Beli: RM62
Harga Let Go: RM30


Setakat ini itu sahajalah, kalau ada yang berkenan bagitau la ye ;)



Thursday, November 21, 2013

Preloved Datang Lagi :)

1 comments
Assalamualaikum and hye all,

Saya ni biasalah. Membeli mengikut nafsu. Ada yang impulse purchase. Ada yang memang saya suka tapi bila beli mesti salah size. Selalunya baju tu besar la, jadi bila saya pakai nampak gelebeh je. Saya ni dahla jenis kemetot je, bila pakai baju besar-besar nampak lagi kurang ketinggian. Sebab itula baju saya selalunya satu fesyen je iaitu kemeja, sebab dah konpem senang and takder cutting yang buat saya nampak kemetot ke gemuk ke apa. Sorry saya bebel panjang, pointya saya nak jual baju preloved saya je. Ada yang baru and tak pernah pakai pun tau. Kalau minat macam biasa boleh email di : 

nurdaliladiana@gmail.com


*Gambar semua ambil dari seller asal ye.

1. Haley Chiffon Blouse from The Pop Look (Colour Brick)






Harga asal: RM69

Harga Let Go : RM60 (postage free)
Condition: Tak pernah pakai. Just try sekali. Reason nak jual sebab too big for me
Material: Chiffon (full lining)
Size : S (tapi fir for S-M size)


2.  Maxi Dress Electric Blue


Harga asal: Tak ingat since ini pun beli dari orang
Harga Let Go : RM15 (postage free)
Condition: Pakai 2-3 kali je masa pregnant dulu. Reason nak jual sebab too big for me la after pregnant ni.
Material: Lycra
Size : Fit sampai L size

3. Colorful Shirt + Blue Cardigan


Harga asal: RM39
Harga Let Go : RM25 (postage free)
Condition: Pakai sekali sahaja. Yang ini sangat cantik sebenarnya tapi being me, saya tak suka berlayer layer ni, so malas sangat nak pakai cardigan bagai ni.
Material: Chiffon for shirt & cotton for cardigan

Measurement in cm: 
Cardigan: 
Length 61cm 
Sleeve 52cm

Shirt: 
Length 67cm 
Bust 84cm 
Shoulder 31cm


4. Slim Hounds tooth Shirt Dress


Harga asal: RM32
Harga Let Go : RM25 (postage free)
Condition: Tak pernah pakai sebab saya rasa saya nampak tak cantik pakai ha ha ha. Actally saya tak berapa minat warna putih. Sebab itu kot.
Material: Cotton

Measurement in cm: 
Length 74cm 
Bust 80-90 cm 
Width 35cm
Sleeve 55cm

5. Pink Chiffon Blouse


Harga asal: RM30
Harga Let Go : RM25 (postage free)
Condition: Pakai sekali saja
Material: Cotton

Measurement in cm:
length 67cm
 bust 88cm 
shoulder 37cm 
waist 90cm

6. Electric Blue Chiffon Blouse


Harga asal: RM30
Harga Let Go : RM25 (postage free)
Condition: Pakai sekali saja
Material: Cotton

Measurement in cm:
length 67cm
 bust 88cm 
shoulder 37cm 
waist 90cm

7. Paisley Maxi Dress (Princess Cutting)


Cutting dia macam yang gambar first tu tau cuma sebab tak nampak sangat corak dia jadi saya attachkan gamba yang bawah tu. Corak dia sebijik macam dalam gambar bawah ye. Cantik tau.


Harga asal: RM49
Harga Let Go : RM35 (postage free)
Condition: Tak pernah pakai sebab saya rasa corak dia agak heavy untuk saya. 
Material: Thick Lycra (stretchy material)
Free size, fit sampai L
Measurement in cm:
length 140cm
 bust 91cm (36 inch)
shoulder 34cm 


Okie sekian, preloved kalau berkenan bagitau tau ;)



Sunday, October 20, 2013

Floral jeans (brand Kitschen) to let go

0 comments
Assalamualaikum and hye all,



Saya nak let go floral printed jeans ni. Baru sekali pakai, kualiti 9.5/10. Nak let go sebab saya pakai longgar sangat. Sebagai panduan, jeans ni size XS dan saya biasa pakai jeans size 25, tapi jeans ni masih longgar dengan saya. So, I guess jeans ni suits orang yang size 27-29 rasanya. Tapi dia agak stretchable juga. So takderla ketat gila kan. Kalau berminat sila bagitau ye email di : nurdaliladiana@gmail.com


Info:

Brand : Kitschen
Material : Denim 
Size: XS
Harga asal: RM79.90
Harga let go: RM60 sekali postage
Condition: As brand new, 9.5/10






 

Copyright © 2009 Cherrie E-Boutique All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Asbesstos Theme By- WooThemes